Ondernemer worden? Wij hebben de volgende tips voor jou

ondernemer

Als startende ondernemer komen er allerlei zaken op je af, je dient met veel verschillende zaken rekening te houden. Dit veroorzaakt met regelmaat een lastige situatie, wat moet je nu wel regelen voor je begint en wat niet? Wij helpen je graag, om die reden hebben wij een lijst voor jou gemaakt waarin de belangrijkste zaken worden weergegeven die jij moet regelen voor en/of tijdens het opstarten van een onderneming.

Jouw idee uitwerken

Als ondernemer begint het vaak met een idee of een droom, je wilt ergens naartoe werken. Een los idee maakt je echter nog geen ondernemer, je dient dit idee uit te werken tot een plan: een ondernemingsplan. Wil je gemakkelijk een ondernemingsplan maken, klik dan hier. In het ondernemingsplan komen onder andere de strategie en de potentiele markt naar voren. Mocht je het lastig vinden om deze zaken uit te werken dan helpen we jou hier graag mee, we gaan graag het gesprek met jou aan om allerlei belangrijke zaken omtrent jouw onderneming in orde te maken.

Administratie opstarten

Naast het feit dat je mensen wilt overtuigen van je idee of wilt laten genieten van jouw droom is het verdienen van geld als ondernemer uitermate van belang. Jouw inkomen uit je onderneming bepaalt de stabiliteit van je onderneming en hiermee de toekomst ervan. Het opzetten van een administratie is hierin van groot belang om inzicht te krijgen in jouw boekhouding. Naast inzicht in de inkomsten is het ook goed om te weten hoeveel en aan wat je geld gaat uitgeven, hiervoor zal je een begroting moeten maken. Hierdoor kan je ten alle tijden terugvallen op hetgeen wat je van tevoren hebt bepaald. Inzicht in uitgaven zorgt ervoor dat je niet voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan. Als ondernemer kun je bepaalde belastingvoordelen ontvangen, het is aan te raden dit van tevoren uit te zoeken zodat je hier meteen gebruik van kan maken. Naast de voordelen is het ook aan te raden om te kijken welke belastingen van toepassing zijn op jou en je onderneming, dit zorgt er ook voor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Financier je onderneming

Om te starten als ondernemer is in de meeste gevallen geld nodig. Dit startkapitaal kan je op verschillende manieren krijgen, van een eigen inbreng tot een lening aanvragen. Het verkrijgen van dit geld is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je nodig hebt om te kunnen starten. Door inzicht te creëren in jouw financiële situatie zorg je voor financiële rust. Financiële rust betekent dat je zowel nu als in de toekomst geen zorgen hebt over jouw eigen financiële situatie. Wil je graag met iemand sparren om voor jezelf financiële rust te creëren of heb je andere financiële vraagstukken? Neem contact op met onze financieel adviseur en samen creëren we jouw financiële rust.

Borg je onderneming

Wat je ook doet je loopt altijd risico. Tegen risico’s kun je je niet verzekeren, maar tegen de gevolgen van deze risico’s kun je je wel verzekeren. Ook voor de mogelijke gevolgen die je loopt als ondernemer is het aan te raden om je te verzekeren, hiervoor dien je eerst inzicht te creëren in de mogelijke risico’s die je loopt. Bij Kordaat Verzekeren kunnen we je daarbij helpen mocht je hier moeite mee hebben. Samen met onafhankelijke tussenpersonen kunnen wij bepalen welke risico’s je loopt en welke verzekeringen je kunt nemen om de gevolgen hiervan te mijden.

Kordaat Ondernemen is er voor alle ondernemers

Kordaat Ondernemen biedt hulp aan ondernemers op alle vlakken van het ondernemerschap. Ondernemers moeten zich kunnen richten op hetgeen wat zij graag doen: ondernemen. Kordaat Ondernemen kan alle randzaken voor een ondernemer weghalen waardoor de focus alleen maar op het ondernemen ligt, op jouw idee of droom. Wil je ondersteuning bij het ondernemen, kom dan in contact met Kordaat Ondernemen. Kordaat Ondernemen groeit over heel Nederland; we zijn al te vinden in Hoogeveen, Amersfoort, Leusden, Almelo en Ridderkerk. Kom gerust eens langs bij Kordaat Ondernemen bij jou in de buurt.

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.