Voorbereiden op de toekomst; werk het uit in een jaarplan

Jaarplan; je staat er niet alleen voor!

(be)heersen is vooruitzien

Planmatig werken zet (vrijwel) altijd zoden aan de dijk. Een jaarplan maken om gedurende het gehele jaar aandacht te besteden aan de verschillende aspecten van de onderneming, is dan ook altijd verstandig. Daarnaast borgt het de monitoring van je bedrijf. Kordaat Ondernemen heeft zo’n jaarplan in een handig jasje gegoten, zodat je precies weet wanneer we met wat aan de slag gaan. Hieronder lees je hoe zo’n jaarplan eruit kan komen te zien.

Super gestructureerd en handig gepland

Werk je met ons jaarplan, dan weet je het hele jaar dat er hard gewerkt wordt aan alle facetten van jouw ondernemerschap!

In blokken van twee maanden besteden we aandacht aan de strategische, tactische en praktische kanten van marketing & media, organisatie & structuur, technologie & ICT, HRM en financiën. 

We plannen voor het gehele jaar sessies in waarin we met elkaar aan de slag met bijvoorbeeld je marketing en communicatie, je omzet, je propositie en je eigen financiële positie en toekomst (zoals pensioen e.d.). In het laatste kwartaal leggen we focus op zaken als begroting, jaarcijfers en hoe de parameters voor het nieuwe jaar ingesteld gaan worden.

Eerst weten waar je staat

Ons jaarplan wordt meestal vooraf gegaan door een nulmeting; een bedrijfsfoto zoals wij dat noemen. Bij het maken van een bedrijfsfoto maken we bijna letterlijk een afbeelding van je onderneming. Een momentopname zogezegd. Waar sta je als ondernemer, hoe staat je bedrijf ervoor? Wat doe je, hoe doe je dat, wat levert het je op en wat kost het je? We kijken daarbij naar de verschillende onderdelen van je onderneming; niet alleen het financiële plaatje dus! De bedrijfsfoto geeft je een mooi overzicht en vormt de basis of de nulmeting om vanuit verder te gaan. Met een jaarplan bijvoorbeeld!

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.