Ons verhaal

Gert-Jan Mannak en Edwin Snijders zijn de drijvende kracht van Kordaat Ondernemen. Samen brengen ze een schat aan kennis en ervaring mee. Ze kennen elkaar al meer dan 20 jaar en werken sinds 2018 nauw samen om ondernemers te ondersteunen en helpen bij alle facetten van het ondernemerschap. Een activiteit die hen beiden uitstekend ligt!

Maar beide mannen staan natuurlijk niet alleen! Op het kantoor in Hoogeveen werkt een jong team van specialisten op verschillende vakgebieden samen aan het succes van de klanten van Kordaat Ondernemen. Voeg daar het uitgebreide netwerk van externe partijen aan toe, en een pakket diensten waar je ‘u’ tegen zegt, staat voor je klaar!

Edwin Snijders en Gert-Jan Mannak achter Kordaat Ondernemen

Hier staan we voor

In een notendop omschreven zorgen we er bij Kordaat Ondernemen voor dat ondernemers in staat gesteld worden zich weer te kunnen richten op hun onderneming. We zeggen daarom niet voor niets ‘het is weer tijd voor ondernemen!’ Dat doen we op de vier gebieden die bij het ondernemerschap horen: administratie, inzicht in bedrijfsprocessen, inzicht in mens en propositie (zowel off- als online) en we helpen we je bij het vormgeven van de toekomst van je bedrijf.

Het team van Kordaat Ondernemen in één woord? Enthousiast!

We zijn thuis in de materie, hebben allemaal ons eigen specialisme en zijn daarom allemaal verschillend. Maar,  we hebben één -heel belangrijk-  ding gemeen: we zijn enthousiast! Ons team is super gemotiveerd om voor en met jou aan de slag te gaan!

Gert-Jan Mannak

Directeur/Eigenaar

Met een MBA Business Development, ruime ervaring op managementniveau bij aansprekende bedrijven als Ricoh en Biesheuvel Techniek en een meer dan ruime ervaring als ondernemer mag je Gert-Jan Mannak met recht een Kordaat Ondernemer noemen. 

In zijn vrije tijd is Gert-Jan enthousiast hardloper en hobbykok en is hij voorzitter van ‘Ondernemend Hoogeveen’, de representatieve vertegenwoordiging van het Hoogeveense bedrijfsleven.

Het snijvlak van zakelijke resultaatgerichtheid en de menselijke maat; dat is de plek waar hij het best tot zijn recht komt. Gert-Jan overziet binnen een organisatie zowel de processen als de operatie; het is zijn specialisme om dit vervolgens aan te kunnen scherpen en bedrijfsresultaten te verbeteren. Gert-Jan richt zich bij zijn werkzaamheden op bedrijfsprocessen en buigt deze om naar businessmodellen die rendement opleveren.

Maar meer dan dat werkt deze Kordaat Ondernemer graag met mensen; hij haalt er veel voldoening uit om mensen in beweging te krijgen, hun talenten te vinden en deze in te zetten. Het vinden van de optimale combinatie tussen de processen en de mensen binnen een organisatie: dáár ligt de kracht van Gert-Jan Mannak!

Edwin Snijders

Directeur/Eigenaar

Zijn brede oriëntatie en stevige theoretische basis aan de Hogeschool Saxion maken van Edwin Snijders een Kordaat Ondernemer pur sang. Verbindend, stimulerend, inspirerend en altijd het beste resultaat: dat zeggen de meeste mensen wanneer je hen vraagt wie Edwin is. 

In zijn vrije tijd gaat Edwin er graag met zijn gezin in de camper op uit en maakt hij tijd vrij voor zijn rol als commissaris bij Theater de Tamboer in Hoogeveen. Voor die rol rondde Edwin onlangs Governance Essentials af; het certificeringsprogramma voor commissarissen en toezichthouders.

Edwin heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op het gebied van automotive, financiële dienstverlening, retail- en change management. Hij werkte op management- en directieniveau bij bedrijven als Koops Furness, Stern, Broekhuis en Bovemij en was eerder als zelfstandig ondernemer actief in de FMCG-branche en zakelijke dienstverlening. Edwin legt gemakkelijk de verbinding tussen strategie en uitvoering en is voor alle betrokken partijen een toegankelijke gesprekspartner.

Zijn uitgangspunten voor een gedegen samenwerking? Heldere afspraken en duidelijke meetpunten. Hij neemt afstand daar waar nodig en komt in actie waar het moet. Pro-actief en altijd met het doel voor ogen. Daar mag je Edwin Snijders aan houden!

Partners

Herman Haak

Directeur Financieel Kordaat

Een expert op het gebied van financiële dienstverlening; dat is Herman Haak ten voeten uit. Talent voor ondernemerschap en passie voor zijn vak, maken dat Herman door veel mensen de financiële huisarts genoemd wordt!

Mijn werk is advies, niet het verkopen van producten; zo omschrijft Herman zijn werk bij Kordaat Ondernemen. 

Herman volgde een opleiding Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Aan de Fontys Hogeschool volgde hij de opleiding Erkend Hypothecair Planner. Zijn financiele kennis breidde Herman verder uit door het volgen van diverse opleidingen aan opleidingsinstituut Lindenhaeghe.

In 2007 werd Herman zelfstandig ondernemer. Gedreven door zijn overtuiging dat financieel advies echt anders kan, startte hij zijn eigen onderneming. Geld maakt niet gelukkig is een uitspraak Herman graag wil nuanceren. Hij is ervan overtuigd dat geld de dingen mogelijk maakt waar je gelukkig van kunt worden. Wanneer je je financien op orde hebt, wordt je leven een stuk relaxter.

Herman richt zich dan ook op vragen als: wat wil je met je geld, wat heb je, wat zijn je doelstellingen, heb je je pensioen in beeld en hoe kun je je dromen realiseren? Kortom: hoe word je je bewust van je financiële situatie?

In zijn vrije tijd brengt Herman graag tijd door met zijn gezin en fotografeert hij niet onverdienstelijk. Daar zou hij dan ook later graag meer tijd aan willen besteden!

Partners Amersfoort

Richard Timman

Partner Amersfoort

Richard voelt zich thuis in omgevingen waar de markt om verandering vraagt. Hij haalt energie uit het helpen van ondernemers door het inzetten van zijn ervaring. Zoals hij dat zelf zegt…“Dat is het mooiste wat er is..” 

Richard krijgt vooral energie van het tot stand brengen van veranderingen, zeker als het gaat om de koers bepalen van een bedrijf. Hij haalt energie uit het helpen van ondernemers door het inzetten van zijn ervaring. Zoals hij dat zelf zegt…“Dat is het mooiste wat er is..” 

Richard woont sinds 2005 in de mooie bourgondische stad Amersfoort en gaat daar in ieder geval nooit meer weg!  Als de tijd het toelaat is hij vaak op zijn mountainbike te vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast is hij fervent wintersporter en een redelijk golfer. Daarnaast houdt Richard van lekker eten en een goed glas (Italiaanse) rode wijn. 

Richard voelt zich thuis in omgevingen waar de markt om verandering vraagt. Het oprichten van een internationale vestiging van marketingbureau trnd Benelux of het ontwikkelen van een van de eerste online Marketing en eCommerce operaties namens Cewe voor Kruidvat en AH zijn mooie voorbeelden waaruit zijn ervaring spreekt.

Peter Rijsdijk

Partner Amersfoort

Medewerkers

Esmée Dijksman

Medewerker Kordaat Boekhouden

Esmee houdt zich dagelijks bezig met de boekhouding en administratie van de opdrachtgevers van Kordaat Ondernemen; van jou dus! Jouw boekhouding is bij Esmee in vertrouwde handen. Met een MBO-4 diploma Bedrijfsadministratie/junior assistent accountant op zak, is Esmee helemaal de juiste persoon voor deze functie. Esmee voelt zich thuis bij Kordaat Ondernemen! Ze kan haar kennis en opleiding helemaal kwijt in haar werkzaamheden. Zoals ze zelf aangeeft: ‘Iedere dag is anders en met zoveel verschillende administraties is het steeds weer uitdagend’. 

In haar vrije tijd geeft de Westerborkse Esmee haar sportieve kant de vrije ruimte. Ze rijdt  paard en gaat ze er graag op uit met haar vrienden.

Nikki van Kan

Stagiair

De van oorsprong Almelose Nikki volgt een opleiding Commerciële economie aan het NHL Stenden in Emmen. Ze zit in het laatste jaar en volgt haar afstudeerstage bij Kordaat Ondernemen. Nikki doet onderzoek naar de manier waarop nieuwe (sub)merken het beste in de markt gezet kunnen worden.

Nikki woont in Sleen bij Emmen. In haar vrije tijd vind je haar bij haar vrienden en vriendinnen met wie ze graag van alles onderneemt.

Robert-Jan Oving

Medewerker Kordaat Ondernemen

De 20-jarige Robert-Jan volgt de opleiding ‘Bedrijfsadministrateur’ op het Alfa College in Hoogeveen en doet praktijkervaring op bij Kordaat Ondernemen door het lopen van een stage. Robert-Jan zit in zijn examenjaar en hoopt snel zijn diploma te kunnen behalen. Dat wordt dan zijn tweede diploma, want Robert-Jan heeft ook al het diploma  Autoverkoopmanager op zak! Daarnaast werk Robert-Jan op de afdeling Media ondersteund ondernemers met hun online verkoop vraagstukken.

Robert-Jan heeft het erg naar zijn zin bij Kordaat Ondernemen. Hij zegt zelf hierover: ‘Ik ben hier op mijn plek en ervaar dat ik sinds dag één veel vertrouwen krijg!’

In zijn vrije tijd is Robert-Jan een bezige bij: hij werkt bij zijn vader in het bedrijf, houdt zich  bezig met auto’s en voetbalt bij SV Borger.

Daan Klunder

Stagiair

Vierdejaars Windesheim Student Commerciële Economie Daan Klunder  studeert af bij Kordaat Ondernemen. Voor Kordaat Media doet Daan onderzoek naar de doelgroep en op welke manier Kordaat Media bij de klant onder de aandacht gebracht kan worden.

Daan vindt het erg belangrijk dat het contact met de klant duidelijk verloopt, zodat beide partijen weten waar zij aan toe zijn. De afstudeeropdracht past dus prima in zijn straatje. ‘Wat ik leuk vind aan het werk bij Kordaat Ondernemen is dat ze heel erg helder en nuchter zijn in de communicatie en daadwerkelijk mijn onderzoek willen gebruiken om te groeien’, vertelt Daan. 

Zijn vrije tijd besteedt Daan naast studeren aan fitness, voetbal en tennis. Sportieve Daan vindt daarnaast het contact met en hulp aan vrienden en familie erg belangrijk!

Jan Bauer

Stagiair

De Hoogeveense Jan werkt als stagiair bij Kordaat Ondernemen. Hij zit in zijn examenjaar van de opleiding Bedrijfsadministrateur aan het Alfa-College en doet veel praktijkervaring op tijdens zijn stage. En dat bevalt ‘m goed. Zoals Jan het zelf omschrijft: ‘Bij Kordaat Ondernemen krijg ik de mogelijkheid om me te ontplooien tot de beste versie van mijzelf’.

Jan woont samen met zijn vriendin in Hollandscheveld. Wanneer hij niet met werk en studie bezig is, zie je hem aan de waterkant. Jan houdt van vissen en barbecueën.