Kordaat Duurzaam;
duurzaamheid in ondernemen

hulp bij alle facetten van het ondernemerschap!

Groener en duurzamer

Milieu en duurzaamheid behoren tegenwoordig terecht tot de kernwaarden van een organisatie. Wanneer je onderneemt, wil je ook hier de nodige aandacht aan geven.

Ook op het gebied van duurzaamheid en milieu kun je rekenen op de kennis en  expertise van Kordaat Ondernemen. Met onze dienst Kordaat Duurzaam helpen we ondernemers bij het verduurzamen van hun organisatie en bieden we de helpende hand bij bijvoorbeeld milieuvraagstukken. Wij zijn er om jou te helpen jouw onderneming groen en duurzaam te laten worden. We helpen je o.a. met het opzetten en uitvoeren van risico inventarisatie, het voldoen aan de ISO-normen en het verkrijgen van energie labels. Dit doen we samen met behulp van kundige en betrouwbare experts.

RI&E

Het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is voor veel ondernemingen verplicht. Zodra je werkgever bent is het hebben van een RI&E een wettelijke verplichting. Voldoe je daar niet aan dan kun je  direct een boete krijgen. De RI&E is een middel waarmee je arbeidsrisico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart brengt. Vervolgens kun je aan het werk met deze risico’s. Het doel is om gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen terug te dringen en te voorkomen en een gezonde, veilige onderneming te realiseren. 

Bij de RI&E wordt gekeken naar zowel huidige als toekomstige risico’s en hoe deze een bedreiging kunnen vormen voor (de inzetbaarheid van) het personeel. Hierbij is het stimuleren van duurzame inzetbaarheid het doel.

Maak gebruik van onze partnerships

Kordaat Ondernemen heeft partnerships en samenwerkingsverbanden met verschillende onafhankelijke deskundige specialisten en experts. Zij kunnen samen met jou bepalen wat voor jouw onderneming noodzakelijk en/of wenselijk is. We helpen je graag!

ISO-normering

ISO staat voor International Standarization for Organization. In samenwerking met deskundige, internationale commissies en organisaties ontwikkelde ISO in 1987 vanuit bestaande normen een nieuwe wereldwijd geaccepteerde, universele norm; de ISO 9000 serie. De meest bekende norm hiervan is de ISO 9001 norm (www.iso.org). 

Voor veel bedrijven kan een ISO certificering extra waarde toevoegen. Het helpt je om de processen in jouw onderneming te inventariseren en vervolgens te verbeteren. Het resultaat is dat alle processen, taken en verantwoordelijkheden voor iedereen helder worden. Intern en extern en dat zorgt weer voor vertrouwen! 

Er zijn verschillende ISO certificeringen: ISO-9001 (kwaliteit), ISO-14001 (milieu), ISO-22000 (voedselveiligheid), ISO-27001 (informatiebeveiliging) en ISO-15224 (zorg). Wij helpen je graag!

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.