Succes en mislukking staan dichtbij elkaar

Je kent ze vast; de quotes en oneliners van bekende ondernemers, politici, schrijvers of sporters. Hun succes verklaren ze door een korte mening, een motto of een wijze uitspraak. Uitspraken waar je je voordeel mee kunt doen. Kordaat Ondernemen neemt zo’n quote bij de hand en vertaalt ‘m naar het ondernemerschap.

Thomas Alva Edison: Vele mislukkingen zijn het gevolg van het feit dat men niet besefte hoe dicht men bij het succes was, toen men het opgaf.

Thomas Alva Edison; er gaat vast een lampje branden bij het horen van deze naam. Edison was een Amerikaanse uitvinder én de oprichter van General Electric Company. Thomas Edison was daarnaast een slim ondernemer die fortuin vergaarde door uitvindingen op te kopen en de octrooien daarvan op zijn eigen naam vast te leggen; 1400 om precies te zijn. Wanneer de uitvindingen succesvol bleken, verbeterde hij ze en nam ze in productie. En over een brandend lampje gesproken: wist je dat de gloeilamp eigenlijk helemaal niet door hem is uitgevonden maar door het team van uitvinders dat hij om zich heen verzameld had?

Ondernemersgeest was Edison dus niet vreemd. Doorzettingsvermogen evenmin. Hij was het immers die zei: ‘Vele mislukkingen zijn het gevolg van het feit dat men niet besefte hoe dicht men bij het succes was, toen men het opgaf’. En dat is, volgens ons, precies waar het bij ondernemen over gaat. Niet opgeven omdat je mogelijk dichter bij het succes staat dan je denkt.

Weten waar je staat gaat overigens een stuk eenvoudiger wanneer je inzicht in je onderneming hebt. En dan hebben we het niet alleen over de boekhouding en administratie, maar ook inzicht in de markt in het algemeen en de positie van jouw bedrijf in de markt in het bijzonder. Waar sta je op de weg naar succes? Aan welke knoppen moet je draaien om de juiste afslagen te nemen? Een eenduidig antwoord op die vragen hebben we niet. Een instant recept voor succes evenmin. Maar wat we je wel kunnen bieden is een optimale ondersteuning bij de verschillende facetten van jouw bedrijf. We kunnen je helpen, adviseren en ondersteunen op het gebied van strategie, inzicht, mens/medewerker en uitvoering. Zodat jij weer tijd hebt om te doen waar je goed in bent en blij van wordt; ondernemen of uitvinden bijvoorbeeld 😊

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.