Zoveel meer dan alleen cijfers

Edwin Snijders spreekt op innovatie event voor accountants 

Yuki, DizzyData en Comandi organiseerden op 4 november jl.The Yuki Company Conference 2019 in Utrecht. Hét innovatie event voor moderne accountants, die de volgende stap willen zetten. Hoogeveens ondernemer Edwin Snijders (Kordaat Ondernemen) maakte onderdeel uit van het sprekersprogramma en vertelde samen met Comandi’s Joel Kingma over de waarde van het juist inzetten van een dashboard voor klanten. 

Edwin: ’Het was een fantastische ervaring om een zaal voor accountants te laten omdenken. Deze groep ondernemers is doorgaans erg gericht op cijfers. Zij werken, heel begrijpelijk, meestal vanuit de (omzet)cijfers samen met hun klanten’. Voor Edwin, mede-eigenaar van Kordaat Ondernemen, was het belangrijk om juist deze groep mee te nemen in die andere kant van de cijfers. Hij vertelt lachend en met een vette knipoog:  ‘Ik heb de accountants bijna op mijn knieën gesmeekt om niet alleen cijfers te leveren’. Dan gaat Edwin serieus verder: ‘Het is namelijk zó belangrijk om ook met de ondernemer mee en vooruit te denken. Cijfers zijn een mooie basis, maar je kunt er zo veel meer mee dan ze alleen maar te zien in het kader van een verdienmodel’. 

Edwin licht vervolgens toe dat hij bij zijn onderneming (Kordaat Ondernemen; het bedrijf dat hij samen met Gert-Jan Mannak runt, red.), voor zijn klanten werkt met de Comandi dashboards. In één oogopslag kunnen zij de actuele situatie van hun klanten beoordelen en daar waar nodig actie ondernemen’. ‘Maar, met alleen het hebben van een dashboard ben je er niet’, gaat hij verder. ‘De winst en meerwaarde ligt in het toepassen en inzetten van het inzicht dat zo’n dashboard je kan verschaffen. Daarmee kun je echt het verschil maken voor je klant’.

De Hoogeveense ondernemer heeft na het evenement al meerdere enthousiaste reacties mogen ontvangen. ‘Dat is waar je het voor doet tenslotte. Ondernemen is geweldig, dus alles wat bijdraagt aan het verder verbeteren van het ondernemerschap omarm ik graag. Dat is wat we doen bij Kordaat Ondernemen; als je vervolgens de reactie krijgt dat je boodschap is aangekomen, word ik daar blij van. Dan is ons motto ‘het is weer tijd voor ondernemen’ dus prima geland!’. 

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.