Zo regel je een betere ‘oude dag’.

Zo regel je een betere ‘oude dag’ en de belastingdienst betaalt mee!
De participatiemaatschappij. Iedereen moet meer voor zichzelf zorgen, want vadertje Staat heeft niet meer de mogelijkheden die hij vroeger had. Dus, wordt nu van je verwacht jouw zaken zelf te regelen. Bijvoorbeeld de studieschuld, eerste woning van de kinderen én je eigen pensioen. Bij dat laatste helpt de overheid toch nog een handje.

Hoe de belastingdienst je helpt met een beter pensioen
Misschien heb je wel eens gehoord van een lijfrente. Dit zegt de belastingdienst op de website:

“Met een lijfrente zorgt u op een fiscaal voordelige manier voor extra inkomen […] als u met pensioen gaat.”

Dit werkt als volgt. Wij rekenen voor je uit wat je jaarlijks fiscaal voordelig mag storten. Dit heet de jaarruimte. Dit stort je op een beleggingsrekening, zodat je vermogen opbouwt voor later. Vaak klinkt beleggen eng, maar wij laten je graag zien dat dit meevalt als je de tijd hebt.

Deze zogeheten jaarruimte mag je van je inkomen aftrekken, waardoor je dus minder belasting betaalt. Anders gezegd: je legt ‘bruto’ in. De belasting betaal je pas later als je de lijfrente laat uitkeren. Wat is dan het voordeel? Voor jouw AOW-leeftijd is het tarief van de inkomstenbelasting hoger dan daarna. Je haalt daarmee dus direct een belastingvoordeel.

Een kleine stap nu, een gigantische sprong later
Naast een fiscaal voordeel is er nog een voordeel aan de lijfrente: je mag er niet aankomen. Neem je toch geld op uit je lijfrenterekening? Dan betaal je een grote boete. Dit voordeel klinkt misschien vreemd, maar het helpt je enorm. Onderzoek leert ons dat veel mensen irrationele beslissingen nemen met hun geld. Bijvoorbeeld het verkopen van aandelen na een grote daling of uit impuls bepaalde aankopen doen. Dit gaat niet met jouw lijfrenterekening. Uiteraard kun je wel veranderen van opbouwvorm, maar grote blunders zijn moeilijker te maken. Dit zorgt dat de kleine stap die je kunt zetten door jaarlijks jouw jaarruimte te benutten, je op pensioenleeftijd ineens een veel beter pensioen kan verzorgen.

Hoe mogen we je helpen?
Niets is zo ongelijk als ongelijken, gelijk behandelen. Want sommige mensen hebben alles goed op orde en hoeven niets meer te regelen, terwijl anderen helemaal geen pensioen hebben. Dus voordat je besluit te kiezen voor een lijfrente, adviseren we graag wat het beste bij je past. Hierbij nemen we natuurlijk ook jouw hypotheek, het inkomen en pensioen van je partner en andere belangrijke zaken mee.

De eerste stap die je kunt zetten voor een betere oude dag is contact op nemen met ons via 0528-210005 of reactie@financieelkordaat.nl.

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.