Nationale dag: Aandacht voor het sterven.

Zo zorg je ervoor dat jouw dierbaren doorkunnen als jij overlijdt

Overlijden. Een onderwerp waaraan je liever niet denkt. Toch is het goed om hier soms even bij stil te staan. Vooral als iemand financieel afhankelijk is van jou, of andersom. Waarschijnlijk ga je er vanuit dat dit jou niet overkomt. Echter, de kans op vroegtijdig overlijden is groter dan je denkt: maar liefst één op de tien mensen overlijdt voor pensioendatum. 

Als je overlijdt, wil je er zeker van zijn dat jouw dierbaren het financieel redden. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je hiervoor. Deze verzekering keert in één keer een bedrag uit aan jouw nabestaanden, als je voor een bepaalde datum overlijdt. Dit bedrag zorgt ervoor dat de nabestaanden financieel stabiel blijven, en niet gedwongen worden tot drastische levensstijlveranderingen in de moeilijke periode van rouwverwerking.

Bovendien kan een overlijdensrisicoverzekering ook van pas komen als je schulden hebt, zoals een hypotheek of een lening. Als je overlijdt, kunnen deze schulden namelijk overgaan op je nabestaanden. Met een overlijdensrisicoverzekering kunnen ze deze schulden afbetalen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen.

Kortom, een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden financieel beschermd zijn in geval van jouw overlijden. Of je nu de kostwinner bent of niet, het is altijd verstandig om de mogelijkheden te onderzoeken en te overwegen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten om zo jezelf en je dierbaren te beschermen tegen financiële moeilijkheden. En ook niet onbelangrijk: het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is relatief goedkoop en kan al vanaf een paar euro per maand.

Wil je meer weten? Maak een afspraak via reactie@financieelkordaat.nl of 0528-210005 om meer te horen over jouw persoonlijke mogelijkheden.

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.