Kordate uitspraken | deel 4: Leren is doen

Je kent ze vast; de quotes en oneliners van bekende ondernemers, politici, schrijvers of sporters. Hun succes verklaren ze door een korte mening, een motto of een wijze uitspraak. Uitspraken waar je je voordeel mee kunt doen. Kordaat Ondernemen neemt iedere twee weken zo’n quote bij de hand en vertaalt ‘m naar het ondernemerschap.

De beste manier om iets te leren is om het te doen – Richard Branson (Virgin)

Je grootouders zeiden het waarschijnlijk al en succesvol ondernemer Richard Branson heeft het meerdere malen bevestigd: de beste manier om iets te leren is het gewoonweg te doen!

Als het om ondernemen gaat is dat niet anders. Om het ondernemen goed onder de knie te kunnen krijgen zul je in ieder geval íets moeten doen. Betekent dit nu dat je maar gewoon aan de slag moet gaan? Ergens wel, maar uiteraard is het verstandig om je goed voor te bereiden en geen dingen te doen zonder je hersens erbij te gebruiken. Doen is namelijk geen synoniem voor ondoordacht handelen. 


Volgens de Dikke van Dale betekent ‘doen’: een werking verrichten; uitvoeren; iets gedaan krijgen of zorgen dat het gebeurt. Dat laatste past heel goed bij ondernemen: je zorgt dat het gebeurt! Je zorgt dat datgene wat jij verkoopt, of het nu een dienst of een product is, succesvol wordt. Op welke manier je dat doet, wordt niet in een definitie gevangen. Het gaat er om dat je het doet!


Wanneer je leert te ondernemen, ben je dus aan ‘het doen’. Je bouwt gedurende het ondernemerschap ervaring op en zodoende leer je steeds beter te ondernemen. Er staat echter nergens voorgeschreven dat je alle ervaring expliciet zélf moet opdoen. Je kunt ook van de ervaringen van anderen leren en daar je voordeel mee doen. Wij, bij Kordaat Ondernemen, vinden ook dát heel goed bij het ondernemerschap passen. Samen bouwen aan ondernemerschap. Hierbij maak je gebruik van het ‘doen’ van Kordaat Ondernemen. Daarnaast nemen we de ervaringen van alle andere ondernemers binnen ons netwerk voor je mee. Je hoeft het immers niet allemaal zelf te doen om er van te leren, toch? Doe jij het goed in jouw vakgebied? Vooral blijven doen! Wij zijn goed het in onze; samen zorgen we ervoor dat je nog beter wordt. En een mooie bijkomstigheid: we leren allemaal iedere dag weer meer omdat we het samen dóen!


Wil jij van ons leren? Wij leren heel graag van jou! Bij Kordaat Ondernemen ben je van harte welkom. We helpen je succesvoller te worden door het samen aan te pakken. We kunnen je adviseren en ondersteunen op het gebied van strategie, inzicht, mens/medewerker en uitvoering. Zodat jij weer tijd hebt om te doen waar je goed in bent er daar steeds weer meer over en van kunt leren. Het is weer tijd voor ondernemen! Gewoon een kwestie van (samen) doen en zorgen dat het gebeurt!

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.