Er is nog nooit iemand slechter geworden van hard werken

vliegende start voor Hoogeveense ondernemer Edwin Snijders

Onlangs publiceerde de Kamer van Koophandel  het jaaroverzicht 2016.  Hieruit blijkt dat in Nederland in 2016 meerdere records gebroken heeft. Het aantal ondernemingen groeide ten opzichte van 2015 met 3% tot het recordaantal van 1.832.812. Daarnaast kende 2016 ook een record aantal starters. Vakmensen die, soms na jaren dienstverband, de sprong wagen naar het ondernemerschap. Edwin Snijders is zo’n starter. Hij startte in 2016 zijn eigen bedrijf op het gebied van advies, coaching en interim- en projectmanagement. Hoe is het hem vergaan? Ik spreek af met Edwin voor een kop koffie en een goed gesprek. 

Door Cick Geers

‘Ik heb een vliegende start kunnen maken’, vertelt Edwin terwijl hij de ober wenkt voor de bestelling. ‘Het eerste half jaar is erg snel gegaan! Ik heb een aantal grotere opdrachten kunnen uitvoeren waarbij ik mijn kennis en kunde goed heb kunnen inzetten’. Edwin werkte het afgelopen half jaar in opdracht van een grote landelijke onderneming en werd ingezet voor verschillende divisies en afdelingen. Hij onderzocht de processen en de organisatiestructuur binnen de salesafdeling en schreef een plan om verbeteringen door te voeren. 


Daarnaast was Edwin klankbord voor de directie en stond hij hen bij, bij het doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen in het bedrijf. ‘Een prachtige opdracht waarin ik kon coachen, het project van begin tot eind kon vormgeven en ik een waardevolle bijdrage aan de business kon leveren. Een combinatie van de diensten die ik als zelfstandige aanbied.’ aldus Edwin. 
Naast deze bedrijfskundige opdracht werkte Edwin ook aan meer commercieel ingestoken projecten. De enthousiaste veertiger gaat verder: ‘De opdrachtgever (een financiële instelling) wilde de veelheid aan producten van de diverse bedrijven binnen zijn groep inzichtelijk gemaakt hebben. Daarbij moest de buitendienst voorzien worden van de juiste tools om deze producten (binnen de wetgeving) aan te bieden. Hiertoe heb ik commerciële productkaarten ontwikkeld en deze bij de salesafdelingen geïntroduceerd’. Dat klinkt als een meer dan gevulde werkweek voor de Hoogevener! Heeft hij nog tijd voor andere dingen of is het alleen maar werk wat de klok slaat? Edwin lacht: ‘Er is nog nooit iemand slechter geworden van hard werken. Ik ben het liefst gewoon goed druk; dat houdt me gefocust en scherp!’ 


Naast zijn werk als zelfstandig professional steekt Edwin veel tijd in zijn (vrijwilligers) functie als Lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van het Hoogeveense Theater De Tamboer. Edwin schuift naar het puntje van stoel als hij vertelt over deze ietwat uit de hand gelopen interesse voor cultuur. ‘Het is belangrijk voor een stad als Hoogeveen om culturele meerwaarde te creëren. We hebben verschillende culturele instellingen,  zoals een bibliotheek. Poppodium, musea en De Tamboer, die eerder los van elkaar het verschil probeerden te maken. Als Lid van de RvC van De Tamboer ben ik onderdeel van de stuurgroep C1. C1 probeert meerwaarde te scheppen door de instellingen te laten samenwerken.  We stellen een gezamenlijke visie, beleid en businessmodel op voor 2018-2025. Het is enorm belangrijk voor de individuele continuïteit van elke instelling dat we effectief samenwerken’, vertelt Edwin gedecideerd. Snijders is belast met de begeleiding van de bedrijfseconomische en operationele vraagstukken. ‘Niet zo verwonderlijk dat ik juist daarvoor gevraagd ben’, zegt hij terwijl hij een tweede cappuccino bestelt. ‘Je doet toch het liefst waar je interesse ligt’. 


Al met al kan Edwin terugkijken op een succesvol eerste half jaar. Is er nog ruimte voor nieuwe opdrachten? ‘Jazeker!’, reageert hij direct. ‘Ik ben nu in de afrondende fase van een opdracht dus er is weer ruimte in de agenda! Mag ik meteen even reclame maken?  Edwin geeft me zijn kaartje en knipoogt. ‘Zet je mijn website prominent in het artikel? Nou vooruit Edwin, daar komt ’ie: www.kordaatondernemen.nl.

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.