Kordate uitspraken | Over bier en ondernemen

Je kent ze vast; de quotes en oneliners van bekende ondernemers, politici, schrijvers of sporters. Hun succes verklaren ze door een korte mening, een motto of een wijze uitspraak. Uitspraken waar je je voordeel mee kunt doen. Kordaat Ondernemen neemt iedere twee weken zo’n quote bij de hand en vertaalt ‘m naar het ondernemerschap.

Ik verkoop geen bier, ik verkoop gezelligheid – Freddy Heineken

Volgens ons één van de meest rake, werkbare en direct toe te passen uitspraken van een ondernemer ooit! Deze tekst van biermagnaat Freddy Heineken is voor iedere ondernemer een waarheid als een koe. De kern en de kracht van zijn uitspraak zit ‘m in het feit dat Heineken erin slaagde om een gevoel te koppelen aan een tastbaar product. We kunnen niet anders zeggen dat dit een gouden tip is. Een tip die niet alleen werkt voor de goudgele rakkers in de groene fles, maar ook voor andere producten en diensten. 

De crux zit ‘m dus in het gevoel dat bij jouw product of dienst past. Wat lever je nu eigenlijk? Welk probleem los jij voor jouw afnemers op? Naar welk gevoel zijn jouw klanten op zoek wanneer ze jouw producten aanschaffen of diensten willen afnemen. Hoe je hier achter komt kun je leren. Een goede manier is om eerst eens naar jezelf te kijken. Wat roept een product bij jou op? Stel je bent op zoek naar een nieuwe woning. Wat zoek je dan eigenlijk? Zoek je een berg stenen waarmee een gebouw gevormd is? Of ben je op zoek naar een warm thuis voor jou en je gezin? Een plek waar je jezelf kunt zijn, kunt ontspannen en je prettig kunt voelen. Het zal je vast niet verbazen dat het merendeel van de mensen niet op zoek is naar stenen, maar naar warmte en gezelligheid. Als makelaar verkoop je dus beter geen stenen gebouw maar een thuis. Een ander voorbeeld is het kopen van een ticket voor een voorstelling. Als theater verkoop je geen kaartjes maar een gezellige avond samen, een belevenis. Of om Freddy Heineken te gebruiken: je gaat niet naar het café voor het biertje, je gaat er heen voor de gezelligheid.

Pas dit nu eens toe op je eigen business. Analyseer het gevoel dat voortkomt uit jouw dienst of product. Praat eens met een trouwe klant; waarom doet hij zaken met je? Wat doet het met hem? Wedden dat je er dan ineens heel anders naar gaat kijken? En dat je verkoopgesprekken ineens heel anders kunnen gaan verlopen?

Vind je het lastig om op zoek te gaan naar wat jouw klant beweegt? Dat kunnen we ons best voorstellen. Wij weten immers wat er bij ondernemers leeft. Met onze business zorgen we er niet voor niets voor dat jij lekker kunt ondernemen. Dat is in ieder geval wat we van onze klanten horen. Ze nemen bij ons geen organisatieadvies af, nee, onze klanten willen weer de tijd hebben om te doen waar ze goed in zijn en blij van worden. Met een goed gevoel ondernemen; daar staan we voor. 

Het spreekwoordelijke biertje van Kordaat Ondernemen is dus geen administratieve, financiële of managementdienst;  wij verkopen de rust om te kunnen ondernemen. Kunnen we je helpen? We gaan graag met je in gesprek!

 

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.