Kordate uitspraken | Durf te falen

Je kent ze vast; de quotes en oneliners van bekende ondernemers, politici, schrijvers of sporters. Hun succes verklaren ze door een korte mening, een motto of een wijze uitspraak. Uitspraken waar je je voordeel mee kunt doen. Kordaat Ondernemen neemt zo’n quote bij de hand en vertaalt ‘m naar het ondernemerschap.

‘Wees niet bang om te falen. Je hoeft het maar één keer bij het juiste eind te hebben’- Drew Houston – oprichter Dropbox

Drew Houston(1983) is een Amerikaanse internetondernemer en mede-oprichter en CEO van Dropbox. Je kent het wel: die online back-up- en opslagservice. Volgens Forbes is Houstons nettowaarde ongeveer $ 2,2 miljard. Je mag dus wel aannemen dat Drew geslaagd is zijn ondernemerschap; zijn bedrijf is een succes!

FALEN
We kennen Drew niet persoonlijk 😊, maar wat we zeker weten is, is dat Drew een mens en een ondernemer is. En dat betekent dat ook hij fouten heeft gemaakt, voor keuzes heeft gestaan en vast weleens de verkeerde afslag heeft genomen. Zijn gevleugelde uitspraak ‘Wees niet bang om te falen, Je hoeft het maar één keer bij het juiste eind te hebben’, bevestigt ons gevoel dat ook de nu zo succesvolle Drew niet altijd alleen maar juiste beslissingen heeft genomen.

JE HEBT NOOIT ALLE INFORMATIE
Ondernemers hebben vaak de eigenschap de lat voor henzelf verschrikkelijk hoog te leggen. Hoog als het gaat om hun product of dienst én hoog als het gaat over het nemen van beslissingen. Er ontstaat dan een soort rem op het nemen van de beslissing. Vanuit je drang om het ‘allemaal goed te doen’ wil je misschien alle voors en tegens van je keuze weten. Maar –en wij zijn ervaringsdeskundige- dat is gewoonweg niet mogelijk! Je hebt immers nooit altijd alle informatie op het moment dat je een beslissing moet maken. Je zult het moeten doen met dat wat je weet. En ja, achteraf redenerend met de kennis van nu, had je misschien een andere keuze gemaakt. Dus, ja: je neemt weleens de verkeerde beslissing.

GRATIS
Dan maar nooit meer een knoop doorhakken? Dat gaat natuurlijk niet! Ook Drew Houston heeft op een gegeven moment moeten beslissen aan welke besturingssystemen hij zijn Dropbox zou koppelen, of hij dienst deels gratis zou aanbieden, wat hem dat zou kosten en zou opleveren. Hij nam die beslissing met de kennis die hij toen had. En dat was genoeg! Hij accepteerde dat het wellicht niet goed zou zijn, omdat hij ook wist dat hij het ook bij juiste eind kon hebben. Drew was niet bang om fouten te maken; hij durfde te falen omdat hij wist dat hij uiteindelijk die ene succesvolle beslissing zou nemen.

NOOIT MEER NADENKEN
Betekent dit nu dat je niet meer hoeft na te denken als ondernemer? Dat je maar gewoon alles kunt doen omdat die ene juiste keuze er vanzelf wel een keertje bij zit? Dát vinden wij bij Kordaat Ondernemen wat kort door de bocht. Wij denken dat je je als ondernemer moet laten leiden door kennis, talent, inzicht en passie. Dat talent en die passie kunnen wij je niet bijbrengen, dat zit toch echt in jou. Maar kennis en inzicht; dáár kunnen wij je heel goed mee helpen. We hebben op veel gebieden die met het ondernemerschap te maken hebben de kennis en kunde in huis of heel dichtbij. Dat is namelijk ons talent en onze passie!
We doen er alles aan zodat jij je beslissingen kunt maken met de wetenschap dat je op dat moment alle kennis en inzicht tot je beschikking hebt die nodig is. Meteen een gillend succes als Dropbox kunnen we je niet garanderen; een goed gefundeerde basis van het ondernemerschap wel.

Ben jij ook op zoek naar een steuntje in de rug en de kennis en expertise van twee echte ondernemers? We gaan graag met je in gesprek!

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.