Kordaat ondernemen volgens Kordaat Ondernemen

Ondernemen; is het een talent? Een gave? Zit het in je of kun je het leren? Hoe je er ook in staat; als je onderneemt kun je altijd wel wat extra kennis gebruiken om van je bedrijf een succes te maken. Kordaat ondernemen, noemen we dat bij Kordaat Ondernemen. Het is dus geen toeval dat we onze onderneming deze naam meegegeven hebben. In de serie ‘kordaat ondernemen volgens Kordaat Ondernemen’ nemen we je mee bij onze visie op ondernemerschap. We geven je tips, tricks en voorzien je bovenal van veel informatie om je te laten zien dat het ook anders kan. En onthoud: wij staan altijd klaar om je verder te helpen! Want, je staat er niet alleen voor.

De flexibele schil en het houden van de regie

Ondernemerschap valt misschien nog wel het beste te vergelijken met een zeilbootje op de oceaan; de ene dag is het stralend weer, er is een lichte stroming en samen met je bemanning vaar je rustig, op koers en met een zacht briesje, richting je bestemming. Ieder bemanningslid doet wat hij moet doen, jij als ondernemer staat aan het roer en er is land in zicht. Dan slaat het weer om; door de hoge golven zie je geen hand meer voor ogen en je bent zoekende naar een veilige haven. Je bemanning houdt zich vast aan de reling, een paar mensen zijn gestart met het hozen en als je goed kijkt zie je dat een enkeling driftig bezig is een reddingsboot op te blazen. Jij verlaat de kapiteinspost en begint op bakboord, stuurboord én op de brug mee te helpen; het schip wordt meegenomen in de grilligheid van de golven…

Koers houden
Oké, misschien hebben we het iets te beeldend omschreven. Maar er zit een kern van waarheid in. Waarheid over aan het roer blijven staan als ondernemer, de juiste mensen op de juiste posten hebben staan en ongeacht de omstandigheden koers weten te houden door precies dat te doen waar je onderneming om vraagt. Maar hoe weet je dat wanneer je midden in de storm je weg probeert te vinden?

Jij en je bemanning
De crux zit ‘m in de combinatie tussen jou en je bemanning. Dat kan een vaste groep mensen zijn; een team dat al jaren met je meevaart en de onderneming als hun broekzak kent. Maar het kan ook een pool van bemanningsleden zijn; mensen die je kunt inzetten wanneer je ze nodig hebt en heel erg goed zijn in hele specifieke taken. Ze komen je helpen op het moment dat je het nodig hebt. Zodat je zelf aan het roer kunt blijven staan. De flexibele schil van specialisten noemen wij dat.

Op het juiste moment aan boord
Het zijn niet steeds dezelfde specialisten; de ene keer heb je behoefte aan iemand die met je meekijkt naar je bestemming; de andere keer naar mensen die je logboek (lees: je administratie) helemaal op orde brengen. En op weer een ander moment kun je wel wat hulp gebruiken om de wereld te laten weten dat je schip de haven binnenvaart. Waarschijnlijk heb je ze nooit allemaal tegelijk nodig en hoeven ze ook niet allemaal jouw hele reis mee te maken. Maar hoe fijn zou het zijn als deze mensen precies op het juiste moment aan boord komen om hun ding te doen? Dat is precies wat we doen bij Kordaat Ondernemen. We kunnen je helpen, adviseren en ondersteunen op het gebied van strategie, inzicht, mens/medewerker en uitvoering. Zodat jij weer tijd hebt om te doen waar je goed in bent en blij van wordt. En om nog maar even in scheepvaarttermen te blijven: jij blijft aan het roer, wij varen mee; je staat er niet alleen voor!

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.