De weg naar succes is belangrijker dan het succes

Je kent ze vast; de quotes en oneliners van bekende ondernemers, politici, schrijvers of sporters. Hun succes verklaren ze door een korte mening, een motto of een wijze uitspraak. Uitspraken waar je je voordeel mee kunt doen. Kordaat Ondernemen neemt zo’n quote bij de hand en vertaalt ‘m naar het ondernemerschap.

Vera Wang: Succes gaat niet over het resultaat, het gaat over wat je leert op je weg er naartoe.

Vera Ellen Wang is een Amerikaanse mode-ontwerpster én voormalig kunstschaatsster. Vera nam in 1968 deel aan het Amerikaans kampioenschap kunstschaatsen. Na een mislukte poging om deel te nemen aan de Olympische Spelen, startte ze in de modewereld. Vera Wang werkte 15 jaar lang voor het modeblad Vogue en oogstte veel lof voor haar bijzondere bruidsjurkencollectie. Haar uitspraak: ‘Succes gaat niet over het resultaat, het gaat over wat je leert op je weg er naartoe’, past dan ook prima bij haar carrière en ondernemerschap. Vera paste alles wat ze tijdens haar carrière geleerd had toe en wist van de obstakels op haar weg te leren en uiteindelijk succesvol ondernemer te worden.

Wij kunnen ons hier helemaal in vinden. Natuurlijk, als ondernemer wil je succesvol zijn. Je start geen onderneming met het doel deze te laten stranden. Maar uiteindelijk is succes meer dan alleen een goed resultaat. Succes wordt opgebouwd naarmate de tijd verstrijkt. Door te doen en te ervaren leer je en dat wat je leert draagt bij aan hoe je verder gaat. Succes is doorgaan waar anderen stoppen, innovatief zijn, op een creatieve manier omgaan met weerstand en uitdagingen en blijven zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden om het beste uit jezelf en je onderneming te halen. Precies zoals verpakt in de uitspraak van Vera Wang.

We weten dat dit geen appeltje-eitje is. De weg als ondernemer verloopt namelijk nooit zonder tegenslag. Maar weet dat veel ondernemers je voor zijn gegaan en dat je kunt leren van de ervaringen van anderen of gebruik maken van de kennis en expertise van collega’s. Als ondernemer hoef je je weg niet in je eentje af te leggen.

Op zoek naar kennis, ervaring en een maatje op jouw weg? Kom eens praten met de specialisten van Kordaat Ondernemen. We hebben al heel wat wegen afgelegd en weten waar je wat kunt tegenkomen. Of dat nu gaat over boekhouden, verzekeren, marketing & sales of de financiële toekomst van jou als ondernemer; wij lopen graag met je mee!

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.