Blue Monday!

Blue Monday; volgens de verhalen is het meest deprimerende dag van het jaar. Als reden wordt genoemd dat, door de dure decembermaand, het geld op is en de eerste rekeningen van januari alweer binnen komen. Tel daarbij op dat je goede voornemens voor het nieuwe jaar al bakzeil gehaald hebben én dat het de eerste werkdag na het weekend is, en je snapt dat aan veel voorwaarden voor een depri-dag zijn voldaan…

De Engelse psycholoog Cliff Arnall (de bedenker van de term) – heeft er in 2005 een formule voor bedacht. Volgens de formule van Arnall voelen mensen zich op de derde maandag in januari het treurigst.

Ook als ondernemer kan Blue Monday zich behoorlijk manifesteren in je bedrijf. Het boekjaar is afgesloten, de decemberdrukte (lees: alles moest nog even af voor de feestdagen) is achter de rug en je moet misschien nog even opstarten na een korte vakantie. Je medewerkers staan nog niet helemaal in de kick-start modus en zelf zucht je misschien ook wat vaker dan je van jezelf gewend bent. We snappen het als geen ander. Als je er al niet bij stil zou staan, dan word je er overal in de pers wel aan herinnerd: Maandag 20 januari 2020; het is tijd om, gesteund door de formule van Cliff Arnall, gezamenlijk te treuren en triest te zijn.

Maar….. Wist je dat je van je blauwe maandag ook een kordate maandag kan maken? Dat is niet alleen veel leuker dan triest en depri zijn, het is nog effectiever ook. Met deze 7 tips van Kordaat Ondernemen maak je van deze minst populaire dag van het jaar een goed gebruikte dag waar je met plezier op terug kunt kijken. Zit je er klaar voor? Daar gaan we:

 

Tip 1: neem vrij!
Ben je gevoelig voor de invloed van anderen? Zorg dat je ze deze dag mijdt; neem lekker vrij en begroet je collega’s dinsdag 21 januari met een grote glimlach. Jij hebt immers genoten op Blue Monday!

Tip 2: neem gebak mee!
Kun je niet vrij nemen, zorg dan dat de sfeer niet depri kan worden. Trakteer jezelf (en je collega’s) op een lekker taartje. Als je ‘m zelf bakt, heb je daar ook al plezier van gehad. Dubbele pluspunten dus!

Tip 3: sport!
Het is bewezen; sporten maakt gelukkig. Er komen stofjes vrij waardoor je je beter voelt. Prettige bijkomstigheid: wanneer je je schuldig voelt over tip 2, helpt dit ook weer een handje. Reserveer dus een (paar) uurtje(s) om je lekker in het zweet te werken.

Tip 4: boek een vakantie!
Zorg dat je weer iets hebt om naar uit te kijken. Plan je vakantie, een weekendje weg of een saunadagje in. Daar word je direct vrolijk van.

Tip 5: relativeer!
Wanneer je Blue Monday letterlijk vertaalt betekent het ‘Blauwe Maandag’. En weet je wat daar de figuurlijke betekenis van is? Een blauwe maandag staat gelijk aan een heel korte periode. En dat geldt dus ook voor de Blue Monday. Het is er maar eentje per jaar, en voor het schrikkeljaar 2020 betekent dat, dat er nog 365 dagen zijn waarop het geen Blue Monday is.

Tip 6: heb je zaakjes op orde!
Wanneer je je zaakjes het hele jaar op orde hebt, scheelt dat op Blue Monday in ieder geval één ergernis. Zorg er dus voor dat je inzicht hebt in je onderneming. Weet waar je naar toe wilt met je bedrijf, heb overzicht en schrijf je plannen gedurende het hele jaar op. Daarmee ben je in ieder geval de Blue Monday op dat gebied voor.

Tip 7: maak een afspraak met ons.
Bij Kordaat Ondernemen zijn we er om je te helpen bovenstaande tips ten uitvoer te brengen. Toegegeven, we zijn het beste in tip 6. Maar als je die tip voor elkaar hebt, dan komt het met die andere tips helemaal goed! En maak je nu een afspraak met ons voor een oriënterend gesprek, dan nemen wij tip 2 voor onze rekening!

Bij Kordaat Ondernemen helpen we je graag. Wij zijn sterk in ondernemerschap, kennen het vak van ondernemer als geen ander en hebben een echte ‘doe-mentaliteit’. Weten we alles? Nee, een eenduidig antwoord op al je vragen hebben we namelijk niet. Een instant recept voor succes evenmin. Maar wat we je wel kunnen bieden is een optimale ondersteuning bij de verschillende facetten van jouw bedrijf. We kunnen je helpen, adviseren en ondersteunen op het gebied van strategie, inzicht, mens/medewerker en uitvoering. Zodat jij weer tijd hebt om te doen waar je goed in bent en blij van wordt. Zullen we het er eens over hebben? We gaan graag met je in gesprek!

 

 

 

error: Wil je wat tekst gebruiken van ons? Neem gerust contact met ons op zodat we voor elkaar wat kunnen betekenen.